კვების სტანდარტები თბილისის პანსიონატში

კარგი ჯანმრთელობისა და შეგრძნებებისთვის მნიშვნელოვანია, რომ საკვები შეიცავდეს საკმარისი რაოდენობით ვიტამინებსა და ორგანიზმისთვის აუცილებელ ნივთიერებებს. მათი მიღება შესაძლებელია დაბალანსებული რაციონით, რომელიც შეიცავს ადამიანისთვის სასარგებლო საკვებს. მოხუცთა სახლში ყველა სტუმარი იღებს უგემრიელეს და ნოყიერ საკვებს, ხოლო მენიუს კი ადგენს – გამოცდილი ექიმი.

კვების სტანდარტები თბილისის პანსიონატში

სიბერეში, განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია ადამიანმა საკვებიდან მიიღოს საჭირო რაოდენობის ვიტამინები და მინერალები. მოხუცთა სახლში მენიუ შედგება კერძებისგან, რომლებსაც მოხუცის სხეულისთვის მოაქვს მაქსიმალური სარგებლობა. პანსიონატის სტუმრების კვების რაციონში აუცილებლად შედის შემდეგი პროდუქტები:

·         რძე, ხაჭო და სხვა ფერმენტირებული რძის პროდუქტები;

·         სხვადასხვა სახის ბურღულეული;

·         ხორცი;

·         ახალი ბოსტნეული, მწვანილი;

·         კვერცხი;

·         სხვადასხვა სახის თევზი;

·         ხილი და ჩირი, კენკრა;

·         ნატურალური თაფლი;

·         კარაქი.

მენიუს თავისებურებები თბილისის პანსიონატში

მოხუცებულთა სახლის სტუმრებისთვის კერძებს ამზადებს პროფესიონალი მზარეული ექიმის დანიშნულების გათვალისწინებით. დაწესებულების კედლებში მოხუცებს სთავაზობენ უგემრიელეს სუპებს, რძის ფაფებს, ბოსტნეულისა და ხილის ჯანსაღ სალათებს. რაციონი აუცილებლად შეიცავს ხორცისა და თევზის კერძებს, ასევე ცხელ კერძებსა და რამდენიმე სახის სასმელს.

საუკეთესო ხარისხის საჭმლის მოსამზადებლად პანსიონატში გამოიყენება უახლესი პროდუქტები. სიბერეში ადამიანის საჭმლის მომნელებელ სისტემას უჭირს ცხიმიანი და შემწვარი საკვების მონელება, ამიტომ პანსიონატში კერძები მზადდება ორთქლზე, ცხვება ღუმელში ან იხარშება. მოხუცებისთვის, რომლებსაც არ შეუძლიათ საჭმლის დაღეჭვა, საკვები ქუცმაცდება. მათთვის, ვისაც დანიშნული აქვს დიეტა, შედგენილია ცალკე მენიუ.

მოხუცებულთა სახლში დაცულია რეჟიმი, რომლის მიხედვითაც სტუმრები იღებენ კვებას დღეში 4-5-ჯერ. საწოლზე მიჯაჭვული პაციენტებისთვის პანსიონატის თანამშრომლებს საჭმელი მიაქვთ საწოლში და ეხმარებიან კვებაში. მოხუცთა სახლში კვირის დღეების მიხედვით არის სხვადასხვა მენიუ, რაც იძლევა მრავალფეროვანი კვების საშუალებას. სადღესასწაულო დღეებში კი, დაწესებულების მზარეული ამზადებს განსაკუთრებულ კერძებს ხანდაზმულთათვის.